Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Съвсем обикновена бисквитена торта

Съвсем обикновена бисквитена торта

Величка  КалеваВеличка Калева
Чирак
84312961
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Заложете на класиката и за десерт пригответе тази съвсем обикновена бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • бисквити за торта - 1 кутия, бели и кафяви
  • нишесте - 2 пакетчета ванилия и шоколадово
  • прясно мляко - 1 ½ л
  • орехи - 50 г
  • сушени боровинки - 50 г
  • маргарин - 2 с.л. равни
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се поотделно нишестетата според упътването. Захарта е също според него, но и според вкуса ви. Прибавя се по 1 равна с. л. маргарин.

Бисквитите се потапят за много кратко в горещо прясно мляко, смесено с вода. Ако ги държите според описанието на кутията на бисквитите, те ще се размият.

Нарежда се в малка тавичка един ред бисквити, отгоре се маже със свареното нишесте. Върху белите бисквити - кафяво, върху шоколадовите - жълто.

Бисквитената торта се с малко смлени орехи и нарязани боровинки. Редуват се бисквити, нишесте, орехи и боровинки, докато свършат. Бисквитите ги нареждам първо по дължина, после по ширина, по единия диагонал, а после по другия.

Завършва се с нишестето, поръсено с орехи и боровинки. Нишестето е 2 пакетчета, защото предпочитам да е повече между бисквитите.

Съвсем обикновената бисквитена торта е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Таня Арабаджийска
Таня Арабаджийска
Използвах нишесте ягода и шоколад, стана много добре.
07.03.2018 19:08
2
1