Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с маскарпоне и сладко

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко

Бисквитена торта с маскарпоне и сладко
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Пиршество за сетивата е тази торта с ягоди и маскарпоне"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета обикновени /220 г всеки/
  • сладко - 1 бурканче от горски плодове
  • прясно мляко - 500 мл + 200 мл за потапяне на бисквитите
  • захар - 7 с.л.
  • нишесте - 40 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 300 г
  • сладкарска сметана - около 100 мл
  • ягоди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, сварих крем от жълтъците, нишестето, захарта и прясното мляко.

След пълното му охлаждане го смесих с разбитите само с вилица маскарпоне и заквасена сметана, лекинко разредих сладкото.

Сглобих бисквитената торта така: ред бисквити, крем, няколко лъжички сладко, бисквити, крем и т.н. до свършване на продуктите.

След няколко часов престой на хладно декорирах с бита сметана и пресни ягоди.

Бисквитената торта с маскарпоне и сладко е страхотна!

Източник: Добриана Димова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: