Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Лесна бисквитена торта с ябълки и шоколадов крем

Лесна бисквитена торта с ябълки и шоколадов крем

Лесна бисквитена торта с ябълки и шоколадов крем
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ефектна бисквитена торта с шоколад и ябълки за делник и за празник"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г ронливи
  • ябълки - 3 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • захар - за крема на вкус
  • шоколадов крем - 1 бр. за бисквитена торта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват на ренде. Посипват се с 2-3 с.л. захар и кубче краве масло.

В касерола се загрява на котлона за кратко. Сваля се от котлона и се охлажда.

Добавя се канелата и орехите смлени.

Бисквитите се начупват на дребно. Смесват се с охладените ябълки и се разбърква.

Изсипва се във форма и се заравняват.

Кремът се сварява по указанието на опаковката. Подслажда се на вкус и още топъл се залива бисквитената торта.

Отгоре се украсява по желание.

Като изстине кремът за бисквитена торта, лесна бисквитена торта с ябълки и шоколадов крем се прибира в хладилник за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: