Начин на приготвяне
Обелете и настържете една ябълка.
Разбийте яйцата и прибавете към тях щипка сол. Ако искате по-сладки ябълкови палачинки, добавете и 2 лъжици кафява захар.
Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте, докато шупне.
Прибавете ги към яйцата.
Добавете водата и овесеното брашно, като ги редувате.
Накрая прибавете лененото семе, канела и смлян джинджифил, както и настърганата ябълка.
Разбъркайте и оставете сместа за овесените палачинки за 15 минути да престои.
Загрейте тиган за палачинки и го намажете с кокосово масло. Температурата трябва да е умерена. От 6 възможни степени пекох палачинките на 4-та степен.
Гребнете с черпак от сместа и разпределете равномерно сместа с помощта на обратната страна на черпака.
Може да направите и мини палачинки.
Печете палачинките по минута от всяка страна.
Готовите палачинки гарнирайте с мед, кленов сироп или без добавени подсладители.
От това количество направих 8 броя палачинки с диаметър около 20см.
Добър апетит с моите здравословни и вкусни овесени палачинки с ябълки!