Начин на приготвяне
Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг. За отлични резултати използвайте съвършено сух съд и белтъците да бъдат на стайна температура.
Разбъркайте двата вида трици с киселото мляко, канелата и захарта. За подслаждане може да използвате и течен подсладител по избор.
Сипете сместа при белтъчния сняг и с внимателни, плавни движения разбъркайте до хомогенизиране.
Загрейте на умерен огън тиган с незалепващо дъно. По желание може и да намазните леко повърхността му.
Разстилайте от сместа за палачинките и печете от едната страна докато започнат да излизат мехурчета, тогава обърнете за кратко и от другата.
Готовите диетични овесени палачинки поднесете топли със любимо домашно сладко, пуешко филе или обезмаслена сметана. Подходящи са както за солен, така и за сладък пълнеж.
Добър апетит!