Начин на приготвяне
Краставицата се обелва, почиства се от семки и се настъргва на ренде. Чесънът се пресова, а ментата се нарязва много на ситно. Всички съставки се смесват и разбъркват добре.
Сервира се охладена, понякога се гарнира с орехови ядки, маслини, или листа от мента.
Коментари
За мента до сега не съм чувала да се слага, не съм го и яла, а живея вече 12 години тука, не знам. За да не оставя неприятен вкус в устата чесънът първо се накълцва в мулти миксер и след това се чука в хаванче със сол. Изважда се и семето на краставиците и ако има такова и се изцежда много добре след като се настърже, краставиците са обелени(по желание) или много добре измити. Никога и никъде не съм чувала да се слага уиски или узо, а само и единствено 1 с.л оцет, никакви други подправки това е оригиналната рецепта.