Начин на приготвяне
Суримите скариди се изсипват в цедка, за да се отцеждат от маринатата им.
Зелевият лист се измива и подсушава. Нарязва се на две през средата. Разполагат се върху дъската. Изцедените сурими скариди се нареждат върху зелевите листа.
Телешкият суджук се обелва и нарязва на филийки. Нарежда се в долния ляв ъгъл на дъската.
Сиренето Бри се нарязва на правоъгълни парченца. Нарежда се до телешкия суджук отдясно. Сръбската наденица се обелва и нарязва на филийки.
Нарежда се над сиренето Бри, като сръбската наденица е заобиколена от Суримите.
Луканковият кренвирш се нарязва на филийки и се нарежда до Суримите.
Пушеното сирене Гауда се нарязва на кубченца. Гроздето се измива и отцежда.
Върху всяко парченце пушена Гауда се забива по зърно грозде в клечка за зъби. Разполага се над луканковия кренвирш.
Домашната рибица се нарязва на филийки и се нарежда най-отгоре на дъската. Тя се добавя последна, защото при рязането и дъската става в подправки.
Добавят се и няколко мариновани гъби за разкош, като ако са по вкуса ви, може да се добавят повече из цялото мераклийско плато.
Богатото плато с мезета е готово да бъде нападнато.