Начин на приготвяне
По традиция Новогодишната трапеза е изключително богата с блюда, които предоставят възможност на домакините да изненадат сетивата на гостите си. Именно това придава топлината на дома и отношението на домакинята към празника.
Думата мезе произлиза от турския език и се използва като храна, разядка или ордьовър в комбинация към съответните подходящи питиета.
Вариантите за подреждане на меса и сирена е различна, това е и моето предложение.
За подложка използваме листа от салата, върху която поставяме слайсовете от изброените продукти.
Ореховите ядки са навлажнени, поръсени с малко сол и запечени във фурната.
Декорацията е семпла и лесна. Платото от мезетата ще е част от кулминацията на вечерта, а която и комбинация от вина да изберете, вашите гости ще бъдат очаровани.
Весели Новогодишни празници!