Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кюфтета»Пролетни кюфтенца с шунка в чеснов сос

Пролетни кюфтенца с шунка в чеснов сос

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Новак
754461k391
Пролетни кюфтенца с шунка в чеснов сос
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
05/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • лапад - 1 връзка
  • шунка - 2 ленти
  • овесени ядки - 100 грама
  • яйца - 1 брой
  • чесън - 1 стрък
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч. (за накисване на ядките)
  • сирене - 40 - 50 г (натрошено)
  • За млечния сос
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • кисело мляко
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лапада и го бланширайте в гореща вода. Отцедете и го наситнете.

Накиснете за един час овесените ядки в прясното мляко.

Смесете в купа лапада с омекналите овесени ядки, яйцето, наситнената шунка, подправките и натрошеното сирене.

Оформете кюфтенца. Наредете ги в тава с хартия за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кюфтетата за 20-тина минути.

Направете млечния сос от посочените продукти.

Поднесете кюфтенцата със соса и ги залейте със запръжка от червен пипер и загрято олио.

Пролетните кюфтенца с шунка в чеснов сос са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: