Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан с кайма и кашкавал

Пълнен патладжан с кайма и кашкавал

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2283k5803k1
Пълнен патладжан с кайма и кашкавал
Снимка: Валерия
1 / 6
01/05/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Вечерята никога не е била толкова вкусна и толкова кето - пълнен патладжан с кайма и кашкавал."

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 неголеми
  • свинска кайма - 400 г
  • доматено пюре - 3 с.л. без захар
  • чесън - 2 скилидки
  • пресен лук - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • кашкавал - 150 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете патладжаните на половинки. Сложете ги в солена вода за час да си пуснат горчивия сок. След това ги измийте и подсушете.

Направете напречни разрези, както се вижда на една от снимката. Намажете патладжаните със зехтин или друга мазнина. Сложете го да се пекат на 200 °C, докато омекнат.

През това време си запържете каймата. Добавете доматеното пюре и подправките без лука. Когато свалите каймата от котлона, нарежете малко пресен лук и го прибавете.

Извадете вече омекналия патладжан. Внимателно издълбайте вътрешността и я прибавете към каймата и объркайте. След това напълнете патладжаните със сместа. Върнете да се доопече.

Накрая добавете настъргания кашкавал. Тук запичам за кратко само на горен реотан пълнения патладжан с кайма и кашкавал.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: