Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Оризова салата»Салата с топло пушена риба и ориз

Салата с топло пушена риба и ориз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Салата с топло пушена риба и ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • риба - 300 г топло пушена (почистена)
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 3 бр.
  • ориз - 5 с.л. (сварен в подсолена вода)
  • яйца - 2 бр. (твърдо сварени)
  • майонеза - 6 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • домати - 10 бр, твърди
  • маслини - 10 бр.
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на големи парчета, овкусете я с лимоновия сок и я оставете на хладно за 30 минути. След това нарежете лука, краставичките и яйцата на малки кубчета. Към тях прибавете ориза и разбъркайте.

Разредете майонезата с бялото вино и 1/2 от нея добавете към сместа. Поръсете всичко това с черен пипер и оставете да престои 1 час. Отрежете капачетата на доматите и издълбайте с лъжичка вътрешната им част.

Подправете вътрешността на доматите с лимонов сок и щипка сол. Напълнете ги с престоялата смес и ги залейте с остатъка от майонезата.

Същата салата можете да направите с консервирана скумрия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: