Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с картофи и заливка

Баница с картофи и заливка

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Баница с картофи и заливка6 / 7
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Баница с картофи и заливка - определено ни изкушава"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • картофи - 500 г
  • сирене - 200 г
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • газирана вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде картофите и натрошете сиренето. Смесете ги в купа и разбъркайте.

Пригответе заливката, като разбиете 2 яйца. Прибавете към тях половин лъжичка сол и олиото и разбъркайте.

Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и изчакайте да шупне. Прибавете и тях към сместа. Накрая добавете газираната вода.

Намажете с малко олио тава с диаметър около 30 см.

Разстелете корите на работния плот. Вземете една от тях и я намажете с 2 с. л. от заливката.

Разпределете част от плънката равномерно.

Съберете краищата на кората към центъра, като ги наберете. Ще се получи рошава топка. Поставете я в тавата и направете същото и с останалите кори.

Залейте баницата с останалата заливка и оставете да престои 10 минути, а през това време загрейте фурната.

Сложете картофената баница да се пече на 170 градуса с вентилатор за 30 минути, докато добие приятен златист загар.

Добър апетит с моята Баница с картофи и заливка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Вкусно!
01.05.2022 10:30
2