Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме на ситно лука. Слагаме го да се пържи в тиган със загрято олио.
Изчистваме чушките от семките и дръжките, измиваме ги и нарязваме на ситно. Добавяме ги към лука, да е запържат и те.
В тенджерка с вода - 200 мл слагаме каймата, за да може да се размие.
След като са се запържили чушките и лука, добавяме каймата и готвим. Овкусяваме с сол и червен пипер.
Обелваме и измиваме картофите и морковите. Рендосваме ги на едро ренде. Слагаме ги в тава и осоляваме със сол на вкус.
Добавяме каймата с лука и чушките към картофите. Разбъркваме добре, за да се смесят.
Слагаме вода, колкото да покрие картофите и слагаме във фурната на 200 градуса и готвим до готовност /около 25-30 минути/.
Ако имате желание, можете да им направите заливка.