Начин на приготвяне
В купа се смесват каймата, нарязаният на ситно лук, едно яйце, сол (ако е необходимо), захарта и подправките-чубрица, черен пипер и нарязан на дребно магданоз.
Добавя се содата, угасена предварително в киселото мляко.
Сухарът се накисва в купичка с топла вода. След като омекне, се отцежда от водата, намачква и прибавя към останалите продукти.
Каймата се омесва и оставя в хладилник за няколко часа.
След това от нея се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и изпържват от двете страни в сгорещено олио.
Пържените кюфтета са най-хубави и най-вкусни, когато се хапват още топли с гарнитура по-желание.
Пържените кюфтета на баба вървят със зелена салата, лютеница, люти чушки чорбаджийки.