Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на фурна като пържените

Кюфтета на фурна като пържените

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Кюфтета на фурна като пържените
Снимка: Н.Акифова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специално за всички, които обожават пържени кюфтенца, но се притесняват от излишни мазнини - една по-здравословна, но също толкова вкусна алтернатива на фурна"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес телешка и агнешка 60 на 40
  • яйце - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • риган - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме дълбока и голяма купа, сипваме вътре каймата, която е смес от телешко и агнешко месо, за да не е много сухо месото.

Рендосваме една голяма глава лук вътре, счукваме едно яйце, прибавяме сол черен пипер, риган, чубрица, лют червен пипер и сода бикарбонат и омесваме каймата хубаво поне три минути.

После покриваме със стреч и слагаме в хладилника, да поеме подправките каймата.

След като са минали поне два часа, изваждаме, взимаме тава за печене, намазваме с олио, и оформяме кюфтета.

Редим в тавата - излизат около 12 бр. средно големи кюфтета.

Печем на 180 градуса за половин час и са готови нашите печени кюфтета на фурна.

С нищо не се различават от тези, които са приготвени на тиган.

Силно препоръчвам тези кюфтета на фурна като пържените и е по-здравословно с много малко мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Какво значи "к.л." и защо се ползва като мярка?
25.11.2023 20:09
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
И какво му е по-здравословното.?
23.02.2022 20:40
2
2
1
Покажи всички подкоментари