Начин на приготвяне
Взимаме дълбока и голяма купа, сипваме вътре каймата, която е смес от телешко и агнешко месо, за да не е много сухо месото.
Рендосваме една голяма глава лук вътре, счукваме едно яйце, прибавяме сол черен пипер, риган, чубрица, лют червен пипер и сода бикарбонат и омесваме каймата хубаво поне три минути.
После покриваме със стреч и слагаме в хладилника, да поеме подправките каймата.
След като са минали поне два часа, изваждаме, взимаме тава за печене, намазваме с олио, и оформяме кюфтета.
Редим в тавата - излизат около 12 бр. средно големи кюфтета.
Печем на 180 градуса за половин час и са готови нашите печени кюфтета на фурна.
С нищо не се различават от тези, които са приготвени на тиган.
Силно препоръчвам тези кюфтета на фурна като пържените и е по-здравословно с много малко мазнина.
Коментари