Начин на приготвяне
Днес моето внуче става на 5 месеца, затова приготвих тези здравословни мъфини с еритритол и без брашно.
Получиха се вкусни и без брашно. Можете да хапвате без притеснение, защото са в графа без глутен и са в Зоната. В купа се разбиват яйцата с 2 пълни с.л. еритритол.
Добавете прясно мляко, разтопено кокосово масло и бакпулвера. Накрая сипвате брашно от кокос, рожков и овесени трици.
Сместа сипах в каната на чопъра и след като сложите капака, блендирате до гладка смес. Оставете сместа за 10 минути да набъбне.
Кремът е с еритритол също, за първи път така го приготвям. Първо с вилица се разбърква меко крема сирене и 2 супени лъжици и половина еритритол.
Добавете готварска сметана и разбърквате с вилица да се смеси добре, после оставяте в хладилника да се охлади за 10 минути. Сипете студено прясно мляко в дълбока купа, добавете течна сметана и крем Оле без варене 2 пълни с.л.
Разбивате с миксера на пухкав крем, после добавяте 4 с л от крема с готварската сметана и отново разбърквате.
Много вкусно кремче се получи, сипах в пош с накрайник звезда. Във форми за мъфини силиконови 9 бр. с хартиени чашки сипвате по 3 с.л. тесто, отгоре се набожда малко парче млечен шоколад и печете в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути.
Извадете мъфините с шоколад върху решетка да се охладят и отгоре се декорират с кремче и парче ягодка.
Вкусно и здравословно, за здраве да е! Да ви е сладко!