Начин на приготвяне
За тази вкусна плодова салата почистваме и обелваме плодовете и ги нарязваме в купа.
В купа разбъркваме плодовете и прибавяме 2 с.л. течен мед. Разпределяме плодовете в 3 - 4 купички.
Предварително поставяме опаковката с течна сметана в хладилника или камерата за няколко часа, да се охлади предварително.
След това течната сметана разбиваме с миксер заедно ваниловата захар до гъста пяна и я разпределяме по купичките.
Шоколадът, както е в опаковката, си го поставяме в съд с гореща вода за 10-15 минути, да се разтопи шоколадът, и след това изрязваме с ножица едно от крайчетата на опаковката и внимателно разпределяме течния шоколад върху сметаната.
Лешниците натрошаваме и запичаме в сух тиган.
Поръсваме с тях върху шоколада. Накрая украсяваме плодова салата със сметана и шоколад с няколко зърна нар.