Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютивка с чесън и джинджифил

Лютивка с чесън и джинджифил

Лютивка с чесън и джинджифил
Снимка: Диян Вълчев
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
14
"Нищо не сгрява по-добре душата от тази лютивка."

Необходими Продукти

  • люти чушки - 3 кг червени
  • олио - 600 мл
  • оцет - 600 мл
  • захар - 600 г
  • сол - 150 г
  • чесън - 1 коф. от кисело мляко
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се почистват от дръжките и ако имат загнило.

Изпичат се леко във фурната, само да омекнат и да си сменят цвета.

Олиото, оцетът, солта и захарта се смесват.

С машинка за кайма се смила обелените скилидки чесън, джинджифила и чушките. Всичко се смесва и се обърква много добре да се разтворят всички съставки.

Престоява 2-3 часа до цялостното разтваряне на продуктите и да се овкуси всичко.

Пълни се лютивка в бурканчета и се стерилизира 10 мин. за капачето.

Съхранява се на тъмно място.

Лютивка с чесън и джинджифил е много пикатна и сгряваща в студените дни.

Ако обичате пикантна лютеница, ще ви допадне и тази идея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Ще я пробвам!
25.08.2022 08:33
Людмила
Людмила
Интересна рецепта!
25.08.2022 08:33