Начин на приготвяне
Лютите чушки се почистват от дръжките и ако имат загнило.
Изпичат се леко във фурната, само да омекнат и да си сменят цвета.
Олиото, оцетът, солта и захарта се смесват.
С машинка за кайма се смила обелените скилидки чесън, джинджифила и чушките. Всичко се смесва и се обърква много добре да се разтворят всички съставки.
Престоява 2-3 часа до цялостното разтваряне на продуктите и да се овкуси всичко.
Пълни се лютивка в бурканчета и се стерилизира 10 мин. за капачето.
Съхранява се на тъмно място.
Лютивка с чесън и джинджифил е много пикатна и сгряваща в студените дни.
Ако обичате пикантна лютеница, ще ви допадне и тази идея.
Коментари