Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с джинджифил и чесън в еър фрайер

Сьомга с джинджифил и чесън в еър фрайер

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Сьомга с джинджифил и чесън в еър фрайер
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ако можехме всеки ден да хапваме от тази сьомга.."

Необходими Продукти

  • филета от сьомга - 2 бр. по 110 г всяко (без кожа)
  • спрей за готвене
  • за маринатата
  • чесън - 2 бр. скилидки смлени
  • джинджифил - 1 с.л., обелен и настърган
  • зелен лук - 2 с.л. ситно нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сос мирин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме всички съставки за маринатата в купа и разбъркваме добре.

Поставяме филето сьомга в найлонов плик със затваряне и заливаме с маринатата.

Затваряме плика и прибираме сьомгата в хладилника за поне 30 минути, но не повече от 4 часа.

Настройваме фритюрника на 180 °C и изчакваме 4-5 минути, за да се загрее.

Напръскваме кошницата на еър фрайера със спрея и слагаме филетата от сьомга.

Готвимсьомга с джинджифил и чесън в еър фрайер за 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: