Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Лятна салата с фасул и плодове

Лятна салата с фасул и плодове

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Лятна салата с фасул и плодове1 / 2
29/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 150 г, зелен
  • рукола - 1 връзка
  • праскови - 2 бр., с извадени костилки, на 8 резена
  • чушки - 150 г (с различни цветове, на лентички)
  • лимони - 1 бр., на сок
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се вари в подсолена и вряща вода около 10 мин. Изцежда се и се оставя да изстине на пълно.

След като се измие руколата, се подрежда в подходяща чиния за сервиране по краищата на чинията.

Върху нея се слагат прасковите, върху тях, в кръг се подреждат зеленият фасул, като не се закриват парчетата праскови.

Прибавя се резенето и чушките. Поръсва се със солта, черният пипер, лимоновия сок и зехтина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: