Начин на приготвяне
Измийте доматите, патладжана и чушките, подсушете и изпечете, оставете да се задушат.
Обелете изпечения зеленчук и оставете за 5-6 часа под наклон, да се изцеди сокът им.
Накълцайте на малки кубчета и съберете зеленчука в голям съд.
На умерен огън в голяма тава налейте и нагрейте олиото.
Внимателно прибавете зеленчука при непрекъснато бъркане.
След като заври, прибавете сол на вкус, захарта, ситно накълцаните скилидки чесън и ситно нарязания магданоз, разбъркайте традиционното кьопоолу много добре.
Готовото кьопоолу разпределете в сухи буркани.
Затворете плътно и стерилизирате кьопоолу по стара рецепта за 20 минути след завиране на водата.
Коментари