Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьопоолу по стара рецепта

Кьопоолу по стара рецепта

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кьопоолу по стара рецепта
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
240 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
330 мин.
Порции
30
"Кьопоолу в индустриални количества! Защото така е правилно"

Необходими Продукти

  • патладжан - 10 кг
  • чушки - 5 кг зелени и червени
  • домати - 8 бр. едри
  • олио - 600 мл
  • чесън - 1 глава
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите, патладжана и чушките, подсушете и изпечете, оставете да се задушат.

Обелете изпечения зеленчук и оставете за 5-6 часа под наклон, да се изцеди сокът им.

Накълцайте на малки кубчета и съберете зеленчука в голям съд.

На умерен огън в голяма тава налейте и нагрейте олиото.

Внимателно прибавете зеленчука при непрекъснато бъркане.

След като заври, прибавете сол на вкус, захарта, ситно накълцаните скилидки чесън и ситно нарязания магданоз, разбъркайте традиционното кьопоолу много добре.

Готовото кьопоолу разпределете в сухи буркани.

Затворете плътно и стерилизирате кьопоолу по стара рецепта за 20 минути след завиране на водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелина Стамова
Анелина Стамова
Любимо кьопоолу
20.02.2023 22:21