Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на хапки и се посолява. След това всяка хапка се овалва в смес, приготвена от размесени 4 брашно, червен пипер и черен пипер.
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, които се слагат в глинен гювеч заедно с нарязания на едро лук морков. В гювеча се нареждат също така месото, целите скилидки чесън, сушените сливи.
Прибавят се ароматните подправки - бахар, черен пипер на зърна, дафиновите листа, червен и черен пипер. По преценка се слага още сол. Налива се червено вино и вода, около една чаена чаша.
Гювечът се слага в студена фурна. Пече се първият половин час на 220 градуса, а после температурата се намалява на 180 градуса.
Свинското по стара рецепта е готово.