Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Доматен Сос»Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил

Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил

Боряна АтанасоваБоряна Атанасова
Чирак
64586206379
Обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил1 / 5
30/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Един ден занимавка, но после цяла зима ще си имате вкусен домашен кетчуп за пиците и пържените картофки"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг
  • лук - 8 глави
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • сол - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 2 щипки
  • карамфил - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите - добре почистени и измити, обелвам и нарязвам на дребно (може да се смелят с машинка за отделяне на люспите и семките).

Лука почиствам и измивам, нарязвам на дребно и ги слагам заедно с доматите в тава да врат.

Добавям оцета и солта. Варя на умерен огън за около час.

Свалям от огъня и изчаквам да изстине, след което пасирам с пасатора и връщам обратно на огъня.

След като сместа заври, добавям подправките и разбърквам.

Варя домашния кетчуп до желаната гъстота, разсипвам добре в измити и добре подсушени буркани или шишета.

Стерилизирам за 10 минути обикновен кетчуп с индийско орехче и карамфил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: