Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фрикасе»Кюфтета фрикасе с индийско орехче

Кюфтета фрикасе с индийско орехче

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кюфтета фрикасе с индийско орехче
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Забъркайте това чудно фрикасе с кюфтенца и изненадайте близките си със сгряващо душата ястие"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смесена
  • лук - 1 глава малка
  • галета - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • индийско орехче - щедра щипка
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • брашно - за овалване
  • за соса
  • кисело мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • лимонов сок - 3 - 4 капки
  • зехтин - 50 - 60 мл
  • за зеленчуковия бульон
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Добавете щедра щипка настъргано индийско орехче, настъргана глава лук, магданоз, черен пипер, едно яйце и галетата.

Измесете каймата и направете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно.

В тенджера налейте около 1 л. вода. Сложете моркова, лука и селърито, нарязани на едро във водата. Посолете и когато течността заври, пуснете кюфтенцата да се сварят за 15 мин.

Извадете готовите кюфтета, а бульона прецедете. В друга тенджера налейте чашка зехтин. Добавете брашното и запържете за кратко.

Излейте от бульона до желаната от вас гъстота, пуснете кюфтенцата вътре и когато ястието заври, намалете котлона и излейте разбитите с кисело мляко жълтъци и лимоновия сок.

Оставете още за 3-4 мин. сосът да поври. Отстранете съда с готовото фрикасе.

При поднасяне поръсете с настъргано индийско орехче.

Да ви е сладко!

Кюфтетата фрикасе с индийско орехче са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: