Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа. Добавете щедра щипка настъргано индийско орехче, настъргана глава лук, магданоз, черен пипер, едно яйце и галетата.
Измесете каймата и направете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно.
В тенджера налейте около 1 л. вода. Сложете моркова, лука и селърито, нарязани на едро във водата. Посолете и когато течността заври, пуснете кюфтенцата да се сварят за 15 мин.
Извадете готовите кюфтета, а бульона прецедете. В друга тенджера налейте чашка зехтин. Добавете брашното и запържете за кратко.
Излейте от бульона до желаната от вас гъстота, пуснете кюфтенцата вътре и когато ястието заври, намалете котлона и излейте разбитите с кисело мляко жълтъци и лимоновия сок.
Оставете още за 3-4 мин. сосът да поври. Отстранете съда с готовото фрикасе.
При поднасяне поръсете с настъргано индийско орехче.
Да ви е сладко!
Кюфтетата фрикасе с индийско орехче са готови.