Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани краставички в буркани

Стерилизирани краставички в буркани

Стерилизирани краставички в буркани
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Не е все тая дали ще си ги вземете от магазина или ще опитате от домашните стерилизирани краставички, нали"

Необходими Продукти

  • за 1 буркан от 800 мл
  • корнишони - 400 г
  • лук - 1/2 глава
  • копър - 1 стрък
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 5 с.л. винен 6%
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете краставичките. Подредете ги в чист буркан.

Обелете и измийте лука, и го нарежете на ивички, след което го сложете в буркана при краставичките.

Нарежете копъра на дребно и него прибавете в буркана. Сложете 1 с.л. сол, 1 с.л. захар, и 5 с.л. чист винен оцет.

Налейте вода в буркана, така че да се покрият краставичките. Затворете здраво с капачка и сложете да стерилизирате.

Щом водата заври засечете времето - трябва да ври 10 минути. След това извадете буркана от водата и обърнете с капачката надолу.

Стерилизираните краставички в буркани са готови.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тези кисели краставички в бидон или киселите краставички без стерлилизиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Една минута и да се охладят по бързо-разбира се ако искате да хрупат!
12.07.2022 16:26
4
Анонимен
Анонимен
Най-много 7 чин. Да хване капака
14.08.2021 18:22
2
1
Анонимен
Анонимен
10 мин. е твърде много
16.07.2021 07:30
11