Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Пролетни палачинки

Пролетни палачинки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пролетни палачинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6-8 бр.
"Пролет е, птиците се връщат по родните си места, а от кухнята се носи уникален аромат на палачинки"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 3/4 ч.л.
  • вода - вряла 1 ч.ч. или малко повече, ако е необходимо
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • зелен лук - 3/4 ч.ч. накълцан
  • сусам - 2 с.л.
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купата на кухненския робот изсипете брашното и солта. Като разбърквате, прибавяйте по малко от водата, докато се образува топка.

Извадете тестото, покрийте с влажна кърпа и оставете да почине 30 минути.

Разделете тестото на 2 равни части. Разточете всяка от тях върху набрашнена повърхност, на дебел около 0, 5 см. кръг. Намажете тестото с половината от сусамовото олио, поръсете с половината лук и сусам. Оставете настрани. Повторете същото с другата топка тесто.

В голям тиган загрейте половината фъстъчено масло. Пържете всяка палачинка около 3 минути от всяка страна.

Нарежете палачинките на триъгълници и сервирайте със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: