Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Лесна и бърза шоколадова торта

Лесна и бърза шоколадова торта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Лесна и бърза шоколадова торта2 / 3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
16
"Изключително Лесна за нарязване и Бърза за изяждане Шоколадова торта"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • нишесте - 2 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 300 г меко
  • какао - 5 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • мазнина - за формата
  • шоколад - 250 г течен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 180 градуса.

200 г меко масло се разбива със захарта, добавят се едно по едно яйцата, пресятото брашно, нишестето, солта, бакпулверът. Работи се с миксер.

4 с.л. какао се разбъркват с прясното мляко и се прибавят към тестото. Разпределя се в намаслена форма с диаметър около 26 см.

Пече се в средата на нагорещената фурна около 35-40 мин.

Течният шоколад се разбърква с останалото масло.

Блатът се изважда от фурната, оставя се да изстине извън формата.

Студен се разрязва на две и шоколадът се разпределя върху, единия блат, като се оставят 2 с.л. Отгоре се слага вторият блат, похлупва се и се нанася останалият течен шоколад на тънък слой и се поръсва какао.

Шоколадовата торта престоява в хладилник минимум 1 час.

Лесната и бърза шоколадова торта е готова.

Източник: Шоколад за модерни хора

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Дали може да се сиропира със сварено какао, много харесвам сладкиши с богат какаов вкус
26.01.2016 07:12
3
1
Ели
Ели
с какво може да се замени нишестето?
01.06.2014 21:24
2
7
gabik023
gabik023
нишестето шоколадово ли трябва да е?
19.04.2014 11:51
13