Палачинки с пикантна извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
22/04/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 674
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Солени Палачинки

Начин на приготвяне

Тестото за палачинки се прави, като се смесват брашното, захарта и солта и се добавя содата. Разбърква се и се добавят яйцата. Добавят се киселото мляко и водата и се бърка добре.

След това се добавя олиото и се оставя за 20 минути на топло. Копърът се реже на ситно, добавя се изварата, нарязаният на ситно чесън и солта. В края на всяка палачинка се слага по препълнена лъжица от плънката.

Всяка палачинка се завива така, че да се получи цилиндър. Преди сервирането палачинките с плънка се запържват в малко олио.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зиния
Зиния
08.07.2014 17:59
Китка,рецептата ти много ми хареса.Преди време се бях подложила на диета-която съдържаше само зеленчуци и специални палачинки:
Палачинките съдършаха-извара и салам.Бяха много вкусни и свалих за 2 седмици цели 5 кг.Моля те отговори ми
0
0