Кроасанова торта с карамел

Анджи манджиАнджи манджи
Новак
109532
Кроасанова торта с карамел
Снимка: Анджи манджи
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
9
"С няколко кроасана и 1 крем може да сътворите сладко чудо за цялото семейство - Кроасанова торта с карамел"

Необходими Продукти

  • кроасани - 4 бр. 7 дейс макс
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 п.
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази торта с кроасани поръсваме тавата с 50-100 г захар и я карамелизираме.

Оставяме настрана да изстива. В купа слагаме яйцата, 1 ч.ч. захар и пакетчето ванилова захар, добавяме и прясното мляко, разбиваме с миксер, докато се разтопи захарта.

Нарязваме кроасаните на филийки и ги нареждаме в тавата с вече изстиналия карамел.

Заливаме с разбитата смес и слагаме да се пече на водна баня за около 40 мин на 150°С.

След като изстине, оставяме да преседи кроасановата торта с караме в хладилника за около час.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: