Начин на приготвяне
За сиропа всички съставки се слагат в съд и се варят 2-3 мин.
Блатовете се приготвят, като захарта и яйцата се разбиват на гъст крем и се добавя брашно, бакпулвер, какао и ванилова захар.
Сместа се разбърква добре и се изсипва във форма за торта с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. След като се охлади се разделя на два блата.
За крема за тортата пудингът се приготвя както е указано на пакетчето и докато е топъл се прибавя кравето масло. Оставя се да се охлади напълно и после се разбива добре, за да няма бучки.
Сметаната се разбива и се прибавя предварително разтворен и разтопен желатин, разбърква се добре.
Приготвя се крем карамелът. Захарта и яйцата се разбиват, добавят се млякото и ванилията. На дъното на тава се прави карамел от вода и захар, нарежда се кроасанът, нарязан на филийки, и се залива. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Охлажда се напълно.
За глазурата всичко се слага в съд на котлона и се разбърква за 1-2 минути, после се охлажда.
Следва сглобяването на шоколадовата торта. Във форма се реди блат, сироп, част от крема за торта, крем карамела, крема за торта, блат, сироп и останалия крем за торта.
След това се залива с приготвената глазура и се прибира в хладилник да стегне. Украсява се по избор.
Тортата с крем карамел и шоколад е готова.