Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с крем карамел и шоколад

Торта с крем карамел и шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Торта с крем карамел и шоколад
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Торта с крем карамел и шоколад - всичките ви гости ще останат очаровани"

Необходими Продукти

  • Блат
  • ванилена захар - 1/2 пак. (5 г)
  • брашно - 65 г
  • какао - 25 г и 1/2 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 100 г
  • Крем за тортата
  • пудинг ванилия - 1 бр. (60 г)
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • Сироп
  • вода - 100 мл
  • ром - 1 есенция
  • захар - 50 г
  • Крем карамел
  • захар - 125 г
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 1 с.л. за карамела
  • кроасани - 2 бр. с вкус брюле
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • Глазура
  • лешников крем - 1 с.л.
  • кокосово масло - 60 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сиропа всички съставки се слагат в съд и се варят 2-3 мин.

Блатовете се приготвят, като захарта и яйцата се разбиват на гъст крем и се добавя брашно, бакпулвер, какао и ванилова захар.

Сместа се разбърква добре и се изсипва във форма за торта с хартия за печене. Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. След като се охлади се разделя на два блата.

За крема за тортата пудингът се приготвя както е указано на пакетчето и докато е топъл се прибавя кравето масло. Оставя се да се охлади напълно и после се разбива добре, за да няма бучки.

Сметаната се разбива и се прибавя предварително разтворен и разтопен желатин, разбърква се добре.

Приготвя се крем карамелът. Захарта и яйцата се разбиват, добавят се млякото и ванилията. На дъното на тава се прави карамел от вода и захар, нарежда се кроасанът, нарязан на филийки, и се залива. Пече се в загрята фурна на 180 градуса 30 минути. Охлажда се напълно.

За глазурата всичко се слага в съд на котлона и се разбърква за 1-2 минути, после се охлажда.

Следва сглобяването на шоколадовата торта. Във форма се реди блат, сироп, част от крема за торта, крем карамела, крема за торта, блат, сироп и останалия крем за торта.

След това се залива с приготвената глазура и се прибира в хладилник да стегне. Украсява се по избор.

Тортата с крем карамел и шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: