Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Карпачо от ананас с меден дресинг

Карпачо от ананас с меден дресинг

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Карпачо от ананас с меден дресинг
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Това уникално карпачо от ананас с меден дресинг е изискан и префинен десет, с който можете да кажете Обичам те"

Необходими Продукти

  • ананас - 1/2 бр. пресен
  • кедрови ядки - 3 с.л. (по желание запечени на тиган)
  • Меден дресинг
  • мед - 40 г
  • лимонов сок - 30 мл прясно изцеден
  • черен пипер - 1 щипка, фино смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ананаса и отстранете твърдата сърцевина.

Нарежете на много тънки парченца с помощта на остър нож. Карпачото винаги трябва да е много фино и полупрозрачно.

Подредете в чинии, без да застъпване много парченцата.

Поръсете с кедрови ядки, по желание може да са леко запечени на сух тиган.

За дресинга, смесете меда (течен) със прясно изцедения лимонов сок и черния пипер.

Полейте порциите с малко меден дресинг и поднесете.

Добър апетит с това уникално карпачо от ананас с меден дресинг!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: