Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена торта»Австралийска целувчена торта

Австралийска целувчена торта

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Австралийска целувчена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Перфектната торта - лека, уханна и толкова свежа - идеална за жеги и изгладнели любители на сладкото"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 4 с.л.
  • ягоди - 300 г
  • захар - 150 г + 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 5 бр. (само белтъци)
  • царевично брашно - 4 ч.л.
  • водка - 1 с.л.
  • сметана - 350 г (заквасена)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като белтъците се бият с ванилията на сняг, добавя се постепенно захарта без 2 супени лъжици. Бие се дълго, докато не се получи гъста смес.

Внимателно се добавя царевичното брашно. В голяма, постлана с хартия за печене тава, се слага в средата три четвърти от сместа във вид на кръг с купест връх.

Останалата част от сместа се шприцова на целувки наоколо. Всичко се пече 2 часа на 110 градуса. Половината ягоди се пасират и се добавят 2 супени лъжици захар.

Сметаната се разбива с пудрата захар, напръсква се с водка и се разпределя върху целувчената основа. Отгоре се слагат цели ягоди, които се покриват с ягодово пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: