Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Вкусни пълнени тортили

Вкусни пълнени тортили

Вкусни пълнени тортили
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Изключително бързо, вкусно и лесно ястие."

Необходими Продукти

  • питки - 7 бр. тортили
  • За плънката
  • гъби - 4 бр. печурки
  • домати - 400 г от консерва
  • маслини - 100 г без костилка
  • зелен лук - 1 връзка
  • стар лук - 1 глава
  • печени червени чушки - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л
  • кашкавал - 150 г
  • моцарела - 50 г
  • За намазване на тортилите
  • крема сирене - 125 г
  • крема сирене филаделфия - 175 г
  • майонеза - 4 с.л.
  • Още
  • масло - 50 г
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се почиства от перата, измива се и се нарязва на ситно.

Старият лук се обелва и се реже на полумесеци.

Маслините се режат на половинки.

Печените чушки се режат на кубчета.

Гъбите се обелват и се режат на филийки.

В дълбок тиган се сгорещява олиото и в него се слагат всички продукти за плънката, освен чушките, те са печени и нямат нужда от обработка.

Оставят да се задушат, след което се добавят доматите и подправките.

Докато плънката се готви, кашкавалът се настъргва на фино ренде, а моцарелата се реже на кубчета. В купа се смесват двата вида крема сирене и майонезата и се разбърква добре.

След като плънката е готова, на нейно място се слага тиган за палачинки да загрее.

Взимате една тортиля питка, мажете с крема от сирена, слагате от плънката по средата, малко печени чушки, кашкавал, моцарела и затваряте добре.

В загретия тиган, слагате малко масло и запичате тортилята от двете страни.

Така се процедира и с останалите пълнени питки.

Вкусни пълнени тортили - изключително бързо, вкусно и лесно ястие за почитателите на буритото и такосите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: