Начин на приготвяне
Налейте 500 мл от прясното мляко в малка тенджера. Отделете 8 с.л. от него за разтваряне на пудинга.
След това към отделеното мляко добавете захарта и пудинга, а млякото в тенджерата сложете да се вари, докато кипне.
Започнете да добавяте сместа с пудинга към млякото бавно, на тънка струя, като непрекъснато разбърквате.
След това свалете от котлона и оставете да изстине, като от време на време разбърквате, за да не се получи коричка.
Наредете един ред бисквити на дъното на правоъгълна тава, като преди това всяка бисквита потопите в купа с мляко.
Ще се получат различен брой блатове според големината на тавата. След всеки ред бисквити сложете пудинг.
След последния блат сложете по-голямо количество пудинг и потърсете със сладкото за украса.
След това бисквитената торта трябва да престои в хладилник за 10-12 часа.
Лесната и вкусна бисквитена торта е готова.
Коментари
Моля, коментирайте резултата, ако сте пробвали тортата...Успех! :)