Пълнен портокал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пълнен портокал2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.
"Свежо и оригинално! И много, много, много вкусно"

Необходими Продукти

  • портокали - 4 бр.
  • портокалов сок - 300 мл.
  • яйца - жълтъци 2 бр.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • пудра захар - 120 гр.
  • сметана
  • череши - захаросани или захаросана портокалова кора
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се капачета от измитите портокали на разстояние 1/3 от върха, внимателно се изважда сърцевината и се пресова.

Смесва се с портокаловия сок, жълтъците, захарта и нишестето и се бърка на водна баня до сгъстяване.

Пълнят се портокаловите кори с получения крем и се охлаждат.

Преди поднасяне се украсяват със сметана и захаросани плодове

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубав десерт се получи !
18.01.2016 13:01