Кайсиев мармалад с черен пипер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
18/07/2014
"Няма нищо, което щипка черен пипер да не може да направи още по-хубаво, дори и кайсиев мармалад"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо676
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Мармалад

Начин на приготвяне

Лимонът се изцежда. Кайсиите се разрязват на половинки и костилките се отстраняват. Половинките се слагат в тенджера с дебело дъно, добавя се сокът от лимона и водата.

Добавя се черният пипер и всичко се вари на бавен огън 10 минути. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й.

Кипва се, огънят се намалява и всичко се вари 25 минути. Леко се охлажда и се разпределя в чисти сухи буркани.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар