Начин на приготвяне
Малините се претриват през метална цедка, за да се получи пюре. Преди да изхвърлим семките ги поставяме в тензух и изцеждаме.
Захарта разтопяваме на котлона с чаша и половина вода. Прецеждаме и оставяме да се охлади. Сметаната разбиваме с мляко според указанията на опаковката.
Смесваме малиновото пюре с разтопената захар, прибавяме лимоновия сок и накрая разбитата сметана.
И тъй като попадам на рецепти с ягоди, поръсени с черен пипер, реших да пробвам и с малини. Отделих част от сместа, сложих й 2 малки щипки смлян черен пипер.
Двата вида сладолед се поставят във фризера, за да се втвърдят. През 1 -1 ½ часа сладоледът се разбърква.
След пълното му замразяване е готов за консумация. Хареса ми и сладоледът с черен пипер.
Домашният малинов сладолед с черен пипер е готов.