Бананово брюле

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Бананово брюле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Класиката е вечна - няма как да не опитате този уникален крем брюле с банани"

Необходими Продукти

  • сметана - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • плодов ликьор - 1 ч.л.
  • банани - 4 бр.
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото и сметаната се смесват и се загряват на бавен огън до появата на малки мехурчета, но без да кипва. Яйцата се разбъркват, добавя се захарта, ванилията, ликьорът и солта.

Млечната смес се добавя по малко в яйчената. Сместа се прецежда през сито и се разпределя във формички. Бананите се режат на едро. Във всяка формичка се слагат банани.

Формичките се слагат в тава, пълна с вода така, че да са потопени в нея до половината. Пекат се на 160 градуса 45 минути. Охлаждат се в хладилника за 2 часа, преди сервиране се поръсват със захар и се обгарят с горелка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: