Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Салата от миди и царевица

Салата от миди и царевица

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Салата от миди и царевица
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Моля ви, подберете добре питието за това перфектно лятно мезе - салата от миди и царевица"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг ядките черни
  • млечна царевица - 3 кочана
  • лук - 1 глава
  • зелени чушки - 1 бр.
  • маслини - 80 г черни
  • лайм - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • девесил - по желание
  • кориандър листа - по желание
  • зехтин - 40 мл студено пресован
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половината от магданоза се реже на едро заедно със стеблата.

Скилидките чесън се смачкват и се пускат в 20 мл сгорещен зехтин, девесил и 1/4 ч.ч. вода.

Добавят се мидите с черупките и нарязания магданоз и се похлупва.

Мидите се готвят 3-4 минути под капак. Изваждат се, охлаждат се и се почистват от черупките.

Царевицата се сварява, охлажда и с помощта на нож се отстраняват всички зърна от кочана.

Лукът и чушката се нарязват на ленти.

Листата на останалия магданоз и на кориандъра се наситняват.

Сокът на лайма се разбъркват с останалия зехтин, пушеният пипер и сол на вкус.

В купа се разбъркват мидените ядки, чушката, лукът, царевицата, маслините и магданозът.

Овкусяват се с дресинга салатата с миди.

Салата от миди и царевица се сервира добре охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. В описанието на рецептата присъства кориандър, който го няма в продуктите? Сгрешен ли е или наистина го има в рецептата? Благодаря!
24.08.2023 09:04