Начин на приготвяне
Измиваме хубаво мидите. Почистваме черупките при необходимост.
В тенджера слагате олиото и маслото. Щом маслото се разтопи, прибавяме накълцания на ситно чесън.
Мъничко го изпържваме, колкото да си пусне ароматът. Прибавяме виното и подправките. Щом заври, прибавяме мидите и ги оставяме да се сварят.
Щом е готово, махаме от котлона и прибавяме сока на 1 лимон.
Затваряме с капак за 10-ина минути.
Сервираме мидите на тиган в чиния с парченца лимон.
*За варенето на мидите използвах тенджера под налягане и 3 минути бяха достатъчни.
В обикновена - предполагам около 8 минути ще са достатъчни за миди с бяло вино и масло.
Вижте повече при етикета при ядене на миди и какво съдържат мидите.