Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино и масло

Миди с бяло вино и масло

Полина7Полина7
Новак
72020
Миди с бяло вино и масло
Снимка: Полина7
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
3 мин.
Общо
13 мин.
Порции
3
"Още един вариант на любимите ни миди с бяло вино и масло, които можем да ядем с удоволствие и посред зима"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво мидите. Почистваме черупките при необходимост.

В тенджера слагате олиото и маслото. Щом маслото се разтопи, прибавяме накълцания на ситно чесън.

Мъничко го изпържваме, колкото да си пусне ароматът. Прибавяме виното и подправките. Щом заври, прибавяме мидите и ги оставяме да се сварят.

Щом е готово, махаме от котлона и прибавяме сока на 1 лимон.

Затваряме с капак за 10-ина минути.

Сервираме мидите на тиган в чиния с парченца лимон.

*За варенето на мидите използвах тенджера под налягане и 3 минути бяха достатъчни.

В обикновена - предполагам около 8 минути ще са достатъчни за миди с бяло вино и масло.

Вижте повече при етикета при ядене на миди и какво съдържат мидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: