Начин на приготвяне
Сипете 100 г захар в метална купа и чукнете вътре яйцата. Поставете купата на водна баня при слаба температура, да не достига повече от 40 градуса.
Започнете да разбивате с миксер до получаване на гъст и светъл крем.
След около 5 минути разбиване, дръпнете купата от съда с вода и продължете да разбивате, докато се получи още по- пухкава и бяла пяна. По този начин тестото ще остане стабилно и няма нужда от набухватели. Ако не успеете да постигнете този въздушен ефект, може после към брашното да добавите лъжичка бакпулвер. При мен лично, не се налага.
Пресейте към сместа брашното и разбъркайте с плавни движения докато се усвои.
Сипете пандишпановото тесто в тавичка с 26 см диаметър (намазнена и набрашнена или покрита с хартия за печене).Тъй като е много пухкаво, го загладете, за да е равномерно. Сложете малините притискайки ги леко, за да потънат.
Печете на 180 градуса за 15 до 18 минути или докато хубаво се зачерви.
Извадете блата и го оставете да постои така 15 минути. Ако сте ползвали хартия за печене я остранете и върнете сладкиша във формата. Нарежете на тортени парчета.
Пригответе сиропа като сложите на котлона захарта с водата. Когато заври, изчакайте 5 минути и дръпнете от огъня. Сипете вътре ликьора от шамфъстък и сладкото вино.
Разбъркайте и залейте нарязания ориенталски сладкиш.
Идва ред на хрупкавия завършек от шамфъстък:
Запечете ядките на сух тиган, накълцайте ги на едро и поръсете обилно сладкиша с шамфъстък.
След като изстине напълно е готов за сервиране. Не е нужно сиропираният сладкиш с шамфъстък да престоява часове, защото сиропът си е проникнал без проблеми и сиропираният десерт е невероятно вкусен и сочен.
Ако и вие харесвате такъв тип сладости, вижте изпитани рецепти за реване и кодрит кадир.