Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с шамфъстък

Сиропиран сладкиш с шамфъстък

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Сиропиран сладкиш с шамфъстък
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Не е нужно сиропираният сладкиш с шамфъстък да престоява часове, защото сиропът си е проникнал без проблеми и сиропираният десерт е невероятно вкусен и сочен."

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • яйца - 4 бр. М - L
  • захар - 100 г
  • малини - 40 - 50 г
  • шамфъстъци - около 50 г (суров и без черупка)
  • Сироп
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • десертно вино - 120 мл Москател
  • ликьор - 30 мл от Шамфъстък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 100 г захар в метална купа и чукнете вътре яйцата. Поставете купата на водна баня при слаба температура, да не достига повече от 40 градуса.

Започнете да разбивате с миксер до получаване на гъст и светъл крем.

След около 5 минути разбиване, дръпнете купата от съда с вода и продължете да разбивате, докато се получи още по- пухкава и бяла пяна. По този начин тестото ще остане стабилно и няма нужда от набухватели. Ако не успеете да постигнете този въздушен ефект, може после към брашното да добавите лъжичка бакпулвер. При мен лично, не се налага.

Пресейте към сместа брашното и разбъркайте с плавни движения докато се усвои.

Сипете пандишпановото тесто в тавичка с 26 см диаметър (намазнена и набрашнена или покрита с хартия за печене).Тъй като е много пухкаво, го загладете, за да е равномерно. Сложете малините притискайки ги леко, за да потънат.

Печете на 180 градуса за 15 до 18 минути или докато хубаво се зачерви.

Извадете блата и го оставете да постои така 15 минути. Ако сте ползвали хартия за печене я остранете и върнете сладкиша във формата. Нарежете на тортени парчета.

Пригответе сиропа като сложите на котлона захарта с водата. Когато заври, изчакайте 5 минути и дръпнете от огъня. Сипете вътре ликьора от шамфъстък и сладкото вино.

Разбъркайте и залейте нарязания ориенталски сладкиш.

Идва ред на хрупкавия завършек от шамфъстък:

Запечете ядките на сух тиган, накълцайте ги на едро и поръсете обилно сладкиша с шамфъстък.

След като изстине напълно е готов за сервиране. Не е нужно сиропираният сладкиш с шамфъстък да престоява часове, защото сиропът си е проникнал без проблеми и сиропираният десерт е невероятно вкусен и сочен.

Ако и вие харесвате такъв тип сладости, вижте изпитани рецепти за реване и кодрит кадир.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: