Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите за тортата на блендер или ръчно.
Готовите бисквитени трохи залейте с разтопеното краве масло.
Омешете добре, докато се получи еднородна смес.
Изсипете сместа в тавичка, покрита с пергаментна хартия. Разстелете добре с притискане.
Пригответе крема:
Към прясното мляко добавете какаото, захарта, ваниловия пудинг и царевичното нишесте. Разбъркайте, докато продуктите се смесят добре.
Сложете на котлона и при непрекъснато бъркане, варете, докато кремът се сгъсти. Свалете от котлона и добавете 70 г масло. Продължете да бъркате, докато маслото се разтопи напълно.
Готовия крем за торта изсипете върху бисквитената основа. Загладете добре и оставете тавичката в хладилника за 30 минути.
Пригответе желатина:
Различните желатини се приготвят по различен начин. Затова вие си преценете какъв желатин ви е нужен за да стегне в 0.5 мл вода.
Подсладете го с 5-6 с.л. захар.
След 30 минути изкарайте тавичката от хладилника и наредете бананите, които предварително сте нарязали на по-дебели шайби.
Залейте банановата торта с приготвения желатин.
Сложете тортата в хладилника за една нощ.
Искам да ви предупредя, че желатинът ще стегне след един час, но това да не ви подвежда. Тортата все още не е готова за разрязване, тъй като на бисквитите им трябва повече време, за да се стегнат. В противен случай ще ви се разронват при рязането.
Тортата с шоколадов крем и банани става много вкусна! Да ви е сладко!
Коментари