Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към него се добавят захарта и солта и се разбърква.
В отделен съд се смесват олиото, млякото и ванилията. Разбърква се и се добавя към сухите съставки. Разбърква се до хомогенност.
Половината от сместа се сипва във форма, застлана с хартия за печене, с диаметър около 20 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Когато блатът е готов, се изважда с хартията и се оставя настрана да изстине и другата половина от сместа се слага да се пече.
Когато и двата блата са готови и поизстинали, се премахва хартията.
В съд на котлона се загрява около 1/2 до 1 ч.ч. вода с 2-3 с.л. захар. Разбърква се, докато захарта се разтвори, и когато заври, котлонът се спира. Съдът се измества встрани и се чака да поизстине.
Когато това стане, блатовете се сиропират с течността.
Идва ред на крема. Бананите се намачкват и към тях се добавят захарта, ванилията, какаовото, кокосовото масло и малко мляко, за да се получи крем. За да стане повече крем, може да се добави повече мляко и още пудра захар.
Блатовете се слепват с част крема, а отвън се намазва с останалия крем. Поръсва се с кокосови стърготини, ядки или украса по избор и се оставя да стегне в хладилника за поне 2-3 часа или най-добре за една нощ.
Коментари