Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Веган торта с шоколадов крем с банани

Веган торта с шоколадов крем с банани

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган торта с шоколадов крем с банани
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Представяме ви най-вкусната веган шоколадова тортичка"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • захар - 100 г
  • соево мляко - 200 мл
  • олио - 5 с.л.
  • ванилия - 1/2 капсула екстракт (1 ч.л.)
  • за крема
  • банани - 2 бр.
  • соево мляко
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче или 1/2 капсула (1 ч.л.) екстракт
  • какао - 4 - 5 с.л.
  • кокосово масло - 3 с.л., разтопено
  • банани - за между блатовете, или други плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Към него се добавят захарта и солта и се разбърква.

В отделен съд се смесват олиото, млякото и ванилията. Разбърква се и се добавя към сухите съставки. Разбърква се до хомогенност.

Половината от сместа се сипва във форма, застлана с хартия за печене, с диаметър около 20 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Когато блатът е готов, се изважда с хартията и се оставя настрана да изстине и другата половина от сместа се слага да се пече.

Когато и двата блата са готови и поизстинали, се премахва хартията.

В съд на котлона се загрява около 1/2 до 1 ч.ч. вода с 2-3 с.л. захар. Разбърква се, докато захарта се разтвори, и когато заври, котлонът се спира. Съдът се измества встрани и се чака да поизстине.

Когато това стане, блатовете се сиропират с течността.

Идва ред на крема. Бананите се намачкват и към тях се добавят захарта, ванилията, какаовото, кокосовото масло и малко мляко, за да се получи крем. За да стане повече крем, може да се добави повече мляко и още пудра захар.

Блатовете се слепват с част крема, а отвън се намазва с останалия крем. Поръсва се с кокосови стърготини, ядки или украса по избор и се оставя да стегне в хладилника за поне 2-3 часа или най-добре за една нощ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

justsavage
justsavage
Много вкусна :)
15.07.2018 22:43