Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците с 50 г от захарта на пухкав сняг, отделно разбийте жълтъците с 200 мл от млякото и пресятото брашно до еднородна смес.
Останалото мляко се кипва заедно със захарта и прибавете жълтъчената смес при непрекъснато бъркане, сварява се на крем.
В края на варенето добавете нарязаните на кубчета банани, ванилиите и нарязаното масло, бъркате, докато се разтвори напълно маслото.
Оставете готовия крем да се поохлади покрит със стреч фолио.
След като се поохлади, добавяйте от него на етапи към разбитите белтъци, накрая добавете и предварително разтворения и разтопен на водна баня желатин, разбъркайте добре.
Във форма за торта наредете ред бисквити и залейте обилно с част 1/3 от млечния крем, отново ред бисквити и 1/3 крем, ред бисквити и завършвате с крем.
Поръсете тортата с нескуик, завийте и поставете в хладилник за една нощ.
Много, много вкусна бисквитена торта!
Бисквитената торта с банани и домашен крем е готова.