Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата от патладжан и кускус

Салата от патладжан и кускус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата от патладжан и кускус
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Добре разбърканата и овкусена салата сервирайте в чинии и украсете с листенца магданоз и топчета от двете намачкани сирена смесени с ароматните билки."

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи
  • олио - 3 с.л.
  • кускус - 190 г
  • вода - 400 мл
  • зехтин - 6 с.л. или на вкус
  • лимон - 1 бр.
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • чесън - 2 - 3 скилидки или на вкус
  • сол - на вкус
  • кимион - 2 щипки, на прах
  • крема сирене - 90 г
  • сирене - 50 г бяло саламурено
  • билки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните, намазани с малко олио и след като са готови, ги обелете. Оставете да изстинат и нарежете на едри парчета или кубчета.

Кускус използвайте от мароканския, който е ситен и не се нуждае от варене. За да го приготвите, е нужно само за заврите водата с малко сол и да попарите кускуса в съд със затворен капак. След около 15 минути, махнете капака и трябва да няма останала вода - всичката се е абсорбирала. Ако все пак видите, че кускуса не е абсорбирал всичката течност, оставете за още малко време под капак.

Следва да сипете малко зехтин и сол и хубаво да разбъркате с вилица, за да се отделят всички зрънца и да не са спластени.

Когато сте готови, смесете патладжана с кускуса, накълцания магданоз, пресован чесън, кимион на прах, изцеденият лимон, още зехтин и сол.

Добре разбърканата и овкусена салата с кускус сервирайте в чинии и украсете с листенца магданоз и топчета от двете намачкани сирена смесени с ароматните билки.

Вкусотия!

Много апетитна патладжанена салата, идеална за чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: