Начин на приготвяне
Изпечете патладжаните, намазани с малко олио и след като са готови, ги обелете. Оставете да изстинат и нарежете на едри парчета или кубчета.
Кускус използвайте от мароканския, който е ситен и не се нуждае от варене. За да го приготвите, е нужно само за заврите водата с малко сол и да попарите кускуса в съд със затворен капак. След около 15 минути, махнете капака и трябва да няма останала вода - всичката се е абсорбирала. Ако все пак видите, че кускуса не е абсорбирал всичката течност, оставете за още малко време под капак.
Следва да сипете малко зехтин и сол и хубаво да разбъркате с вилица, за да се отделят всички зрънца и да не са спластени.
Когато сте готови, смесете патладжана с кускуса, накълцания магданоз, пресован чесън, кимион на прах, изцеденият лимон, още зехтин и сол.
Добре разбърканата и овкусена салата с кускус сервирайте в чинии и украсете с листенца магданоз и топчета от двете намачкани сирена смесени с ароматните билки.
Вкусотия!
Много апетитна патладжанена салата, идеална за чаша вино.