Начин на приготвяне
Изпечете патладжана, разрязан на две половини. След като е готов, го оставете да изстине и обелете. Нарежете вътрешността на дебели парчета.
Обелете розовия домат и го нарежете на дебели шайби.
Обелете и нарежете краставицата на кръгчета, а скилидката чесън също.
Накрая обелете и червения лук и нарежете на тънки полумесеци.
Подредете шайбите домат на дълго в центъра на продълговато плато и ги посолете. В две от краищата сложете краставиците и лука. Поръсете редената салата с оцет, сол и зехтин.
В центъра сложете патладжана и също го овкусете, както ви харесва. Аз слагам оцет, сол, зехтин и филираната скилидка чесън. Може да се сложи и свеж магданоз.
Разпределете каперсите върху доматите, а овчето сирене подредете отстрани или върху салатата с патладжан.
Класическа комбинация на богата редена салата с патладжан - доказано добър вкус!