Начин на приготвяне
Днес темата ми в кухнята е ябълки!
Исках да направя и нещо, което да е веган. Така набързичко приготвих тези вкусни курабийки, които са с малко продукти, стават бързо и са много вкусни!
Настъргах ябълката на едро ренде, сложих я в дълбока купа и прибавих захарта, олиото, водата и бакпулвера. Разбивам с вилица. Следва ванилията и брашното.
С мазни ръце оформих топчета, получиха ми се 12 броя, които сложих в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре всяка курабийка поръсих с малко захар на кристали.
Пекох на 170 °C до готовност, около 15 мин, но зависи от фурната. Наблюдавате ги.
Аромати и вкусни ябълкови сладки. Бихте могли да сложите и канела в тестото.
Много лесни и подходящи за кафето!
Опитайте!