Начин на приготвяне
Нарежете краве маслото на кубчета и оставете на страна. Маслото трябва да е със стайна температура.
Сложете белтъците в суха стъклена купа и добавете захарта.
Поставете купата на водна баня.
Бъркайте с телена бъркалка непрекъснато за около 10 минути, докато захарта напълно се стопи.
Разтъркайте сместа между палеца и показалеца и ако няма никакви гранулки захар, значи сместа е готова.
Разбийте топлите белтъците на максимална скорост с миксер до гладка и лъскава смес (като за целувки).
Намалете скоростта на миксера и добавяйте, без да спирате да разбивате, по 1 кубче от мекото масло.
Прибавете ванилията и разбивайте още 5 минути крема за торта.
Швейцарският маслен крем е готов.