Начин на приготвяне
В купа се разбира едно яйце. Бананът се обелва, намачква с вилица и се добавя към вече разбитото яйце.
Двете съставки се разбъркват хубаво. След това се слагат овесените ядки, които е задължително да са фини.
Едно пакетче ванилия също се изсипва в купата и отново се разбърква. Накрая се добавят брашно от елда и бадемово мляко (тяхното количество зависи най вече от получената консистенция на сместа).
Когато отново всичко се разбърка, трябва да се получи не много гъста каша.
Тиган с незалепващо покритие се слага на котлона да загрее.
Щом е готов, леко се намазнява с помощта на четка. Със супена лъжица се пробва от сместа и се изсипва в тигана.
Когато банановата палачинка се запече от едната страна, се обръща от другата. Когато са готови, банановите палачинки се подреждат в чинийка и се намазват в краве масло.
Сервират се бананови палачинки на бебчо още топлички. От сместа се получават около 7- 8 броя бананови палачинки.