Начин на приготвяне
Конфитюра, аз използвах конфитюр от ягоди, сипах в голяма купа и добавих бакпулвера. Разбърках добре с лъжица и изчаках две-три минути да шупне. След това прибавих водата, олиото и захарта и отново разбърках.
Прибавих канелата, а брашното сипах на три пъти в сместа, като внимателно разбърквах след всяко добавяне, за да не се получат бучици.
Количеството на брашното може да се увеличи или намали с няколко лъжици, в зависимост от това колко гъсто е сладкото, което се използва.
Сместа за постния сладкиш пресипах в тавичка, покрита с хартия за печене.
Оставих суровата смес около един час на стайна температура, преди да изпека.
Сладкиша пекох около 1 час на 180 градуса.
Преди да го разрежа, изчаках да се охлади.
Този постен сладкиш с конфитюр за гости е ароматен и много вкусен.